ICT

ICT is onlosmakelijk met ons onderwijs verbonden. Een goede balans tussen digitaal en analoog onderwijs komt de
leerresultaten ten goede. 
ICT is een fantastisch middel om leerlingen adaptief te laten werken. Ook is de mogelijkheid om leerlingen directe feedback te kunnen geven een waardevolle aanvulling op ons onderwijs. 

ICT biedt veel meer mogelijkheden dan alleen het digitaal verwerken van de lesstof. Dankzij de vele apps en programma’s kunnen we creativiteit op vele manieren tot uiting laten komen. 

Lees op deze pagina van alles over de 3d-printer, Osmo, Marbotic, Beebot, Sratch, Google Classroom en nog veel meer.

"Yes! Mijn ontwerp wordt door de 3d-printer geprint!"

Google Classroom

Google Classroom is een verzamelpagina voor werk dat je kunt maken in de klas. Zie het als een digitaal klaslokaal ergens in ‘the cloud’. Je kunt het zo inrichten als jij wilt en leerlingen kunnen werk maken en inleveren.

Ik heb een aantal instructievideo´s gemaakt over het werken met Google Classroom. Wij hebben onze Google omgeving in laten richting door Heutink ICT, dus onze leerlingen loggen in via MOO. Ook wanneer je dit niet gebruikt kunnen de instructievideo´s nuttig zijn. 

Google classroom uitleg

Google Meet

Google Meet is een tool waarin je online les kunt geven. De verschillende handigheidjes voor online lessen vind je in mijn instructievideo´s.

Handelend rekenen met Osmo Numbers

Osmo Numbers slaat een brug tussen ICT en handelend rekenen. Osmo is een tool waarbij een houder en een spiegeltje nodig is. De bijbehorende Numbersset bestaat uit een aantal cijfers en stippencombinaties. Osmo herkent wat er vóór de Ipad wordt gelegd, het werkt dus niet door op het scherm te tikken. 

Leg de cijfers en stippen voor de Ipad en maak de getallen die op het scherm staan. Osmo heeft per leerling een volgsysteem. Wanneer de leerling op zijn of haar naam klikt gaat het kind verder waar het is gebleven. Nadat de levels van cijfers maken is uitgespeeld, komen de levels van plus- en keersommen aan de orde. Jaren speelplezier dus!

Play Osmo

Osmo heeft meer onderdelen dan alleen rekenen. Wanneer je de Genius Kit aanschaft, kun je ook werken met Osmo Words, Osmo Tangram en Drawing. Osmo Words laat je woorden leggen voor de Ipad. Osmo Tangram leert je om tangram figuren na te leggen, mooi gedifferentieerd en stap voor stap uitgelegd.

Osmo Coding is er als set bij de te kopen en leert leerlingen stap voor stap de geheimen van het coderen.   

Osmo Ipad Handelend Rekenen Groep 12345678 ICT

Leerlijn Beebot

De Beebot is een laagdrempelige manier om met programmeren te starten. Hier vind je een leerlijn programmeren, die een aantal jaar geleden is ontwikkeld in samenwerking met Tref onderwijs. 

Maak gerust van deze leerlijn voor groep 1 t/m 8. Sommige materialen zijn door iemand gemaakt, waarvan de bron niet is te herleiden. Mocht dit van jou zijn, laat het me dan weten. 

Programmeren op verschillende niveaus

"Wauw! Hij doet precies wat ik zeg!"

LeerChallenge als basis voor de rekenles

Een LeerChallenge kan ingezet worden als huiswerk. Of door ouders worden gedownload. Het is een leskaart waar leerlingen stap voor stap de basis leren van breuken, getallen, tafelsommen en nog veel meer.

Ga naar de LeerChallenge-pagina en lees er alles over!

Volg Leren van A tot Z #Leerchallenge

Facebook
Instagram
LinkedIn